У понеділок біля будівлі Посольства США в Анкарі стався неприємний інцидент. Приблизно о шостій ранку невідомі з автомобіля, що рухався, відкрили вогонь по вікнах дипмісії. Одна з куль потрапила в приміщення, де перебувають поліцейські, які чергують біля посольства. Постраждалих нема, ведеться пошук злочинців, повідомило турецьке інформаційне агентство Анадолу.
Голова парламенту Туреччини Біналі Йилдирим виступив із заявою, у якій рішуче засудив дії невідомих, тим більше що замах на життя людей вони вчинили в день священного для мусульман свята — Курбан-байрам. Він підкреслив, що посли й співробітники дипмісій закордонних країн, які проживають в Туреччині, перебувають під захистом Турецької держави. «Це не залежить від рівня відносин Туреччини із цими країнами. Гарантування безпеки всіх іноземних гостей і дипломатів у Туреччині — один із наших головних обов’язків. Ми рішуче засуджуємо цей інцидент. Усі повинні знати про те, що в Туреччині завжди запобігатимуть незаконним діям і злочинам», — сказав Йилдирим.
Незабаром влада Анкари повідомила про затримання двох підозрюваних в обстрілі дипломатичної місії. Ними виявилися жителі столиці, які мають безліч приводів у поліцію за побої громадян, уживання наркотиків, викрадення автомобілів, навмисне нанесення тілесних ушкоджень. При затриманні в них виявили пістолет, з якого нещодавно стріляли, і автомобіль, зафіксований установленими в районі Посольства США відеокамерами. Служби безпеки нині вивчають усі зв’язки затриманих і з’ясовують мотиви обстрілу дипломатичної місії. Немає сумнівів, що вони хотіли вплинути на загострення й без того критичних відносин між Туреччиною й США. Але питання — за чиїм завданням?