Колишнього очільника передвиборного штабу Трампа Пола Манафорта визнали винним за 8 із 18 пунктів обвинувачення. Таке рішення 21 серпня винесли присяжні, повідомляє «Голос Америки».
П`ять пунктів стосуються ухиляння від податків, один — недекларування іноземних банківських рахунків і два пункти — банківського шахрайства. За рештою 10, щодо яких присяжні не змогли досягти консенсусу, суддя оголосив процес таким, який не відбувся. Якщо суддя погодиться із висновками присяжних, загалом 69-річному Манафорту загрожує до 80 років ув’язнення, повідомляє «Голос Америки».
Однак уже у вересні має розпочатися наступний процес за звинуваченням у відмиванні коштів і незаконному лобіюванні. Вже відомо, що під час нього більше уваги буде приділено російським зв’язкам Манафорта. Оскільки звинувачення базуються і на зв’язках Манафорта з   В. Януковичем та політиками з Партії регіонів, Генпрокурор Юрій Луценко повідомив, що Державна фіскальна служба України також розслідує справу про можливі порушення з боку наших чиновників, що фігурують у цьому процесі.
Відносини США—РФ стали центральними під час трьох спеціальних слухань, проведених 21 серпня в сенаті. Під час слухань конгресмени закликали до більш рішучих кроків у протидії російській загрозі і накладання додаткових економічних санкцій, якщо Москва не змінюватиме поведінку. Зокрема було запропоновано запровадити нові санкції, щоб покарати Росію за анексію Криму, участь у громадянській війні в Сирії і кібератаки з метою втручання у вибори у США, інформує Reuters. Конгресмени звинуватили посадовців у адміністрації президента у тому, що вони роблять занадто мало, щоб змінити російську поведінку. При цьому сенатор Боб Менендес зазначив, що конгрес діятиме з адміністрацією або без неї.
Окрім того 21 серпня було поширено заяву Держдепу, де Сполучені Штати вкотре висунули вимогу до Росії негайно звільнити українського кінорежисера Олега Сенцова, повідомляє DW. «Ми сподіваємося, що російська влада звільнить Сенцова, щоб уникнути трагедії, яка неминуче виллється в заклики притягнути до відповідальності тих офіційних представників, які мають до цього стосунок», — наголошено в заяві.
До речі
У вівторок стало відомо, що екс-адвокат Дональда Трампа Майкл Коен визнав себе винним у порушенні банківських, податкових та фінансових законів, а також законів про вибори. Він повідомив, що порушив закони про фінансування передвиборчої кампанії за наказом «кандидата» та мав за «головну мету вплив на вибори»,
повідомляє ВВС.