З початку 2018-го Київ відвідало понад 850 тисяч іноземних туристів, що на 25% більше порівняно з попереднім роком, повідомив учора під час брифінгу начальник Управління туризму та промоцій КМДА Антон Тараненко, повідомляє Ліга.нет.
«Це літо стало рекордним стосовно туристів, принаймні за останні чотири роки», — зауважив він, додавши, що точні дані щодо кількості буде оприлюднено у вересні. За його словами, якщо в докризовий період, в першому півріччі 2013 року, столицю України відвідало 660 тисяч іноземців, то за перше півріччя 2018-го — 852 тисячі.
«Що є дуже показовим. Змінився повністю портрет аудиторії туристів Києва. Якщо в 2013—2014 роках 50% туристів були з Росії і з пострадянських країн, то зараз ми можемо бачити, що ситуація змінилася», — сказав він. За останній рік Білорусь вийшла на перше місце, бо велика кількість білорусів приїжджає до Києва на день-два, а потім їде далі до берега Чорного моря — під Одесу, в Херсон. Туристи з Туреччини, як зазначив Тараненко, завжди входять до п’ятірки іноземців, що найбільш часто відвідують Київ. Зростає кількість туристів із Ізраїлю, США, Німеччини, Франції, Італії та Великої Британії. За його словами, після проведення Євро-2012 місто і країна в цілому стали впізнаваними серед європейських туристів. «Тоді було зафіксовано рекордну кількість іноземних туристів — 1,8 млн і приблизно 2,5 млн внутрішніх туристів. Думаємо, що в цьому році ми або наздоженемо показники 2013-го, або навіть зробимо їх більше. У нас стоїть план 2 млн іноземних туристів», — цитує чиновника «Главком».