Чорногорська газета Vijesti опублікувала відомості про зарплати й пільги депутатів парламенту. Мінімальний рівень зарплати становить тисячу євро, а максимальний — майже дві тисячі. Однією з важливих пільг, якими наділили себе народні обранці, є право на отримання цих виплат і після закінчення депутатського мандата. Таку компенсацію їм виплачуватимуть протягом року після втрати робочого місця в парламенті в разі, якщо вони не підуть на іншу роботу чи не вийдуть на пенсію. Видання зазначає, що в грудні 2017 року подібним право скористалися 38 депутатів, яким виплатили 129 тисяч євро. 

Проти таких привілеїв виступають не тільки пересічні люди, а й  депутати від опозиційних партій. Свого часу депутат від «Демократичного фронту» Бранка Бошняк звернула увагу на можливості зловживань. «Чимало колишніх депутатів займуть старі робочі місця й можуть одержувати компенсацію за роботу в парламенті. Ось чому необхідний жорсткий контроль», — сказала вона.
Політичний директор чорногорської неурядової організації  CEMI Златко Вуйович заспокоїв громадськість, що це практикується і в інших країнах. Однак також зазначив, що «все питання в тому, чи не буде в нас зловживань». 

У CEMI вважають, що депутатські зарплати мають відповідати рівню життя в країні й навіть бути трохи нижчі за нього, бо так живе велика кількість чорногорців. Але нинішній рівень депутатських зарплат не співвідноситься з економічною ситуацією і можливостями простих громадян. Ось чому люди виступають проти завищеної оплати праці депутатів, а тим більше виплати їм компенсацій після закінчення мандата. «Деякі депутати потрібні лише для того, щоб крісла не пустували й щоб було кому натискати на кнопки для затвердження законів, запропонованих їхньою партією. Загалом у парламенті активно працюють лише 30 відсотків від усіх депутатів», — наголосила координатор CEMI Ана Селич.