З нагоди 224-го дня народження Одеси цього року приїхали гості з 43 країн — міст-побратимів, керівники дипломатичних місій, акредитованих в Україні.

На Думській площі відбулася врочиста церемонія підняття прапора Одеси. У церемонії взяв участь міністр закордонних справ Павло Клімкін.
Іменини міста святкували три дні, з 30 серпня. Відбулася величезна кількість заходів, концертів, виставок, фестивалів, конкурсів, ярмарків. Найяскравішою подією став фестиваль «Руде місто». Бути рудим в Одесі — означає бути щасливим. На Дерибасівській активно працював міжнародний фестиваль вуличних театрів, артисти яких приїхали з Італії, Іспанії, України, Молдови. У провулку Утьосова у дворі музею-квартири артиста з’явився пам’ятник «Молодий Утьосов». А одним з головних сюрпризів стало відкриття поруч із Потьомкінськими сходами Грецького парку. Його було створено на благодійні пожертвування грецького бізнесмена Пантелеймона Бумбараса, який тривалий час активно працював у будівельному бізнесі Одеси і України.
Увечері на Потьомкінських сходах відбувся грандіозний концерт за участю зірок естради. Згодом небо над Одесою вибухнуло святковим салютом.