Днями під головуванням Голови Верховної Ради України Андрія Парубія відбулась зустріч керівництва Верховної Ради України, представників  депутатських фракцій та груп парламенту, керівників комітетів у закордонних справах та з питань європейської інтеграції зі спеціальним представником США з питань України Куртом Волкером. 

Учасники зустрічі обмінялись думками щодо безпекової і гуманітарної ситуації на Донбасі та в Криму, оцінили ризики реалізації політичного проекту Кремля «Північний потік-2», яким РФ посилить енергозалежність країн ЄС. Також обговорили безпекову ситуацію в районі Азовського моря, можливі провокації Російської Федерації та втручання РФ у виборчу кампанію в Україні. 
Було обговорено стан імплементації реформ в Україні та поінформовано спецпредставника США про намір на поточній сесії парламенту розглянути законопроекти щодо роботи спецслужб та щодо гуманітарного розмінування.
Особливу увагу була приділено питанням деокупації Криму та мирного врегулювання ситуації на Донбасі. Учасники зустрічі обмінялись думками стосовно перспектив запровадження миротворчої місії ООН на Донбасі та щодо пролонгації закону про особливості місцевого самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей.  
Наголошувалося на важливості продовження санкційної політики проти Росії до повної деокупації української території та звільнення всіх незаконно утримуваних громадян України — в окупованому Донбасі, Криму та в РФ.
Спецпредставник США з питань України Курт Волкер відзначив важливу роль парламенту в реформуванні країни, зокрема, сектору безпеки та оборони, енергетичної сфери та реформи децентралізації влади. Він подякував парламентаріям за відкритий діалог та запевнив, що США залишається надійним партнером України в питанні відновлення територіальної цілісності.
У зустрічі взяли участь народні депутати України Ірина Геращенко, Ганна Гопко, Марія Іонова, Артур Герасимов, Андрій Тетерук, Олександр Вілкул, Єгор Соболєв, Олег Ляшко, Віктор Вовк, Сергій Соболєв, Валерій Писаренко, Євген Рибчинський, Надзвичайний і Повноважний Посол США в Україні Марі Йованович, радник спеціального представника Державного департаменту США з питань України Крістофер Андерсон, співробітник політичного відділу Посольства США в Україні Стівен Глейзер.

Інформаційне управління апарату Верховної Ради України.