Учора вперше за 11 років президент Південної Кореї Мун Чже Ін прибув до КНДР. Плановано, що переговори глав двох Корей триватимуть протягом трьох днів. У порядку денному третього від початку року міжкорейського саміту — ядерна програма КНДР та врегулювання корейського конфлікту. Також президент Республіки Корея ще до візиту заявив, що має намір сприяти продовженню переговорів глави КНДР Кім Чен Ина та президента США Дональда Трампа.
Перші дві зустрічі лідерів двох Корей відбулися в демілітаризованій зоні в прикордонному селі Пханмунджом в квітні й травні цього року. Тоді було досягнуто домовленостей щодо повного ядерного роззброєння КНДР, а також завершення стану війни, в якому обидві Кореї перебували з початку 1950-х років.
Як повідомило агентство DW, з аеропорту очільники країн поїхали в одному автомобілі. Гостей розмістили в резиденції «Пекхвавон» («Дім ста квітів») у Пхеньяні.
17 вересня заступник генсека ООН з політичних питань Розмарі Дікарло заявила під час засідання Радбезу, при-
свяченого санкціям проти КНДР, що є підстави вважати: що Північна Корея володіє ядерною зброєю і продовжує її розвивати, інформують «Новини ООН».