Голова парламентської Комісії із протидії корупції і конфіскації незаконно придбаного майна Народних зборів Болгарії Пламен Георгієв висловив цікаву думку: негативне ставлення до корупції треба виховувати, починаючи з дитячого садка, і на прикладах дохідливо пояснювати дітям про те, якої шкоди вона завдає їхнім родинам, бабусям і дідусям, дитячому садку, місту, країні.
За його словами, ідею антикорупційного навчання дошкільників і школярів він уже обговорив з керівниками міністерства освіти й зустрів з їхнього боку цілковите розуміння і схвалення. «Ми провели зустріч із міністром освіти на цю тему. І на 10 жовтня запланували практичну конференцію за участі експертів із Болгарії та з-за кордону, що займаються антикорупційною освітою», — повідомив П. Георгієв.
З мером обласного центру Перник, розташованого за 20 кілометрів від столиці, голова парламентської комісії вже домовився і про перші практичні кроки в цьому напрямі. У дитсадках саме цього міста вперше буде запроваджено антикорупційне навчання. Вихователі мають розробити його методику і зробити так, щоб дітям було цікаво, через казки, пісні, ігри, вважає глава комісії.
Пламен Георгієв повідомив, що нинішні масштаби корупції в країні шокують. Від початку року парламентська комісія ухвалила рішення стосовно конфіскації незаконно придбаного майна на 10 млн 740 тис. левів (5 млн 370 тис. євро) і виграла 19 справ у суді. За його словами, за вісім місяців минулого року в країні на користь держави було конфісковано в хабарників незаконного майна на суму в 19 млн левів (9,5 млн євро).