19—20 вересня у конференц-залі готельно-ресторанного комплексу «ЛеМарк», що в селі Світязь Шацького району, відбувалося XVII засідання Українсько-польської комісії у справах прикордонних вод, на якому уповноваженими урядів України та Республіки Польща обговорювалися питання спільної діяльності наших країн на 
транскордонних водотоках.
Зокрема, українські та польські фахівці обговорювали проблеми, які потребують вирішення на рівні заступників уповноважених, такі як розробка нового проекту Статуту комісії, створення міжнародної тристоронньої українсько-польсько-білоруської комісії Західного Бугу. Водночас було погоджено започаткування проведення зустрічей заступників уповноважених, що не відбувалось раніше.
Очільник української делегації голова Державного агентства водних ресурсів України Ірина Овчаренко зазначила: «Найближчим часом Україна розпочне розробку Плану управління річковим басейном Західного Бугу. Відповідно є нагальна необхідність узгодження інформації трьох країн — України, Польщі та Білорусі — щодо конкретизації місця впадіння Західного Бугу».
У свою чергу, польська сторона запевнила українських колег, що офіційну інформацію із зазначеного питання буде незабаром надано.
Також під час засідання учасників було поінформовано про реалізацію двох проектів, які провадяться для забезпечення ефективного очищення стічних вод Львіва.
Результатом інтенсивної роботи делегацій стало підписання Іриною Овчаренко і державним секретарем міністерства морського господарства та судноплавства Республіки Польща Анною Москвою як уповноваженими з виконання Угоди між урядом України та урядом Республіки Польща про співробітництво в галузі водного господарства на прикордонних водах, Протоколу ХVIІ засідання Українсько-польської комісії у справах прикордонних вод.
Сторони відзначили, що засідання проходило в дусі конструктивного діалогу та узгодженості прийняття рішень стосовно подальшої співпраці. Також сторонами висловлено впевненість, що вони докладуть максимум зусиль для виконання рішень протоколу. Нові погоджені процедури роботи комісії забезпечать більш активне співробітництво між країнами та спільне управління прикордонними водами.

Волинська область.