Кількість жертв землетрусу та цунамі в Індонезії перевищила 1200 осіб, заявив учора представник гуманітарної організації Aksi Cepat Tanggap Інсан Нуррохман, повідомляє DW. «Загалом знайдено 1203 тіла, проте не всі ще ідентифіковано», — сказав він.
Руйнівний землетрус силою в 7,5 бала, який викликав чотириметрову хвилю цунамі, стався 28 вересня увечері. Місто Палу, що на острові Сулавесі, опинилося в епіцентрі землетрусу й зазнало удару цунамі. В результаті руйнування будинків під уламками досі залишається велика кількість людей, це дає підстави припускати, що жертв буде більше. Влада повідомила, що досі не має зв’язку з окремими районами острова, і, відповідно, статистики стосовно жертв і руйнувань.
Учора Індонезія попросила міжнародної допомоги з рятувальними роботами і постачанням продуктів на острів. Президент країни Джоко Відодо заявив, що рятувальникам терміново потрібне важке обладнання для пошуку тих, хто вижив під уламками. За словами Відодо, також бракує пального, електрики і їжі, бо більшість магазинів зачинилися через стихію, повідомляє «Радіо Свобода».