Сьогодні в польському Кракові з нагоди 25-річчя підписання угоди про співпрацю між містами-побратимами, вперше розпочнуться Дні українського кіно, які триватимуть до 7 жовтня.  Захід організовано мережею столичних кінотеатрів «Київкінофільм» за підтримки Державного агентства України з питань кіно, Департаменту культури міста Києва, відділу культурної дипломатії МЗС України та Генерального консульства України в Кракові.
Фестивальні покази відбудуться в одному з найшановніших культурних осередків міста — кінотеатрі «Під Баранами».  Дні українського кіно відкриє шедевр українського поетичного кінематографа — стрічка Юрія Іллєнка «Білий птах з чорною ознакою». Загалом у програмі буде представлено п’ять повнометражних та п’ять короткометражних стрічок, створених за останні роки в Україні. До програми, зокрема, увійшли рекордсмен прокату фільм Ахтема Сеітаблаєва «Кіборги» та ще одна стрічка цього самого режисера —   прониклива історія про долю татарської дівчини «Чужа молитва», повідомляють у МЗС. Також у рамках Днів можна буде переглянути фільм «Припутні» Аркадія Непиталюка і сучасне фентезі «Сторожова застава» режисера Юрія Ковальова. На святі кіно представлять і короткометражні стрічки з альманахів «Все починалось у Києві» та «Дивись українське — твори своє майбутнє».
А 8 жовтня розпочнеться Український тиждень вже в Лондоні. Мета заходу, організованого бізнес-асоціацією British Ukrainian Chamber of Commerce (BUCC), — підтримка ділових зв’язків між двома країнами. Протягом тижня у центрі Лондона відбудуться численні різноманітні конференції, семінари, переговори, обіди та презентації задля покращення британсько-українських відносин у сферах безпеки, торгівлі, бізнесу, туризму, мистецтва та культури.
Головна мета організаторів — змінити застарілі та неправдиві стереотипи британських бізнесменів щодо України, йдеться на сторінці Культурна дипломатія України від МЗС у Фейсбуку.