Закарпатську область відвідав представник кризового управління канцелярії гетьмана Пардубицького краю Чеської Республіки Олдріх Масін. Під час робочої зустрічі в облуправлінні ДСНС рятувальники обмінялися досвідом роботи в питаннях, які стосуються пошуку і порятунку людей у горах.

Під час першого практичного навчання із встановлення інформаційних табличок.

Фото надане облДСНС.

Зокрема, представник чеської сторони презентував закарпатським рятувальникам методику встановлення точок порятунку в Чеській Республіці.
Саме такий підхід приймуть на озброєння і закарпатські рятувальники, інформують «Голос України» з облДСНС. Це значно пришвидшить пошуки і надання допомоги тим відпочивальникам, котрі заблукали в горах.
Точки порятунку встановлюються у найбільш відвідуваних туристами місцях Карпат. Це можуть бути колиби, будинки вівчаря, дерева, каміння тощо. На них встановлюватимуться інформаційні таблички з телефонами екстрених служб. Кожній табличці буде присвоєно відповідний номер та GPS-координати, за якими рятувальники визначатимуть район пошуку туристів або ж їх точне місце перебування. Вже починаючи з лютого, закарпатські рятувальники розпочнуть їх встановлювати.

Ужгород.