Парламент Чорногорії за пропозицією уряду ухвалив зміни та доповнення до закону, в якому затверджені основні символи країни -- державний прапор, герб і гімн. Уряд запропонував карати кожного громадянина Чорногорії, який не поважає держсимволи й, наприклад, під час виконання державного гімну не вважає за потрібне вставати з місця. Тепер за це передбачено штраф у розмірі від 300 до 2000 євро. Проти такого покарання виступили представники опозиційних партій, які допитувалися в прем'єра, як цей закон буде застосовуватися на практиці, та хто має стежити за сидячими під час виконання гімну чи підняття державного прапора.

Прем'єр-міністр Душко Маркович відповів їм, що "за цим будуть зобов'язані стежити всі організації, які проводять заходи, що передбачають підняття  прапора та виконання гімну. Кожний громадянин, який любить свою країну. І, певна річ, всі державні органи. Якщо дізнаємося, що хтось порушив закон і не встав, наприклад на стадіоні, спробуємо ідентифікувати його та покарати".

Представник Демократичного Фронту Чорногорії Славен Радунович у своєму коментарі зазначив, що вважає такі дії влади показником поліцейського способу мислення й їх політичної безпорадності. "Кожна людина, котра себе поважає, яка не згодна з текстом чорногорського гімну, після такого виступу точно не захоче вставати при звуках гімну. Навіть якщо до цього, може, й без задоволення, але робив це", -- наголосив Радунович. І запропонував прищеплювати повагу до символів держави з дитинства та зовсім іншими методами.