Відремонтовану школу у прифронтовому Попаснянському районі відвідали поважні гості — Надзвичайний і Повноважний Посол Японії в Україні Шігекі Сумі та представники Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ). 
Увага до цього навчального закладу не випадкова. У рамках реалізації проекту "Покращення доступу до безпечного освітнього середовища для дітей, що проживають на контактній лінії Луганської області" та впроваджується Міжнародною організацією Дитячий Фонд ООН (ЮНІСЕФ) за фінансової підтримки Уряду Японії, у Троїцькій філії опорного навчального закладу Попаснянської загальноосвітньої школи № 1 зробили ремонт другого поверху закладу та гігієнічних кімнат.
Отже, гостям презентували оновлений другий поверх, відремонтовані вбиральні, а потім ознайомили з іншими нагальними потребами закладу, головною з яких на сьогодні є зруйнована під час бойових дій спортивна зала. Цікавим для делегації з Японії видався інтерактивний урок в рамках Всеукраїнського проекту «Нова українська школа» для учнів 1-4 класів (на знімку).

Нещодавно за підтримки Уряду Японії в рамках цього ж проекту повністю переоснащено та модернізовано районну бібліотечну систему.

Луганська область.

Фото прес-служби Попаснянської РДА.