15 листопада Третій комітет ООН розглянув проект оновленої резолюції «Ситуація з правами людини в Автономній Республіці Крим і Севастополі, Україна». Ще до початку голосування співавторами резолюції виступили 38 країн, про що повідомила перший заступник міністра інформаційної політики України Еміне Джапарова. Після схвалення резолюції комітетом її буде передано на розгляд Генеральної Асамблеї.

Уперше резолюцію по Криму було ухвалено торік 19 грудня. Документ вимагає від РФ виконати тимчасові заходи рекомендацій Міжнародного суду ООН щодо скасування заборони Меджлісу кримськотатарського народу в Криму і забезпечити навчання українською і кримськотатарською мовами на півострові.
«Безумовно, одна-єдина чи низка резолюцій ООН питання забезпечення прав людини у Криму вирішити не може. Але це додатковий інструмент для тиску на Російську Федерацію, яка повинна забезпечити на анексованій нею території права етнічних кримських татар, українців та росіян, котрі там проживають, — заявила учора в ефірі телеканала «Прямий» віце-прем’єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Іванна Климпуш-Цинцадзе. «Це має бути демонстрація єдності світу в засудженні катастрофічних порушень прав людини, до яких РФ вдається майже щодня у Криму. Це є один із засобів, який має змусити Росію повернути права людини на територію українського Кримського півострова», — сказала вона.