У Хустянці Буринського району сталася, як на сьогодні, неординарна подія: в селі з’явився газ. За словами сільського голови Тамари Гончаренко, на блакитне паливо чекали багато років, тому, коли його подали, дехто не витримав — заплакав.
Фінансували будівництво газогону, як мовиться, всім миром. Кошти виділили з обласного, районного та сільського бюджетів, «скинулися» грошима і жителі Хустянки. Допомогли також спонсори — сільськогосподарські підприємства та підприємці, котрі працюють на території села.
У церемонії відкриття нового газопроводу взяв участь голова Сумської облдержадміністрації Микола Клочко. Він повідомив, що запускається поки що лише перша черга міжселищної мережі, а незабаром вона з’єднає в Буринському районі Хустянку, Біжівку, Бурики, Романчукове, Ярове і Харченки. У першому селі, Хустянці, блакитним паливом забезпечили майже 700 місцевих жителів. Загальна вартість проекту становить 21,5 мільйона гривень, з яких використали 12,5 мільйона.
Домогосподарки знають, що найсмачніша і найпоживніша страва, яка готується найшвидше, — це яєчня. Саме її традиційно і смажать на блакитному вогнику, коли урочисто запускають новий газогін. Микола Клочко вирішив не порушувати доброї старої традиції: вдягнув фартуха і став у селянській хаті до газової плити (на знімку).

Фото з сайту Сумської ОДА.
Підготував наш власкор Володимир ЧЕРНОВ