«У 2018 році ми провели значну роботу щодо медичних закладів обласного рівня. Онкодиспансер, обласна лікарня, кардіоцентр отримали наприкінці року нові технічні можливості. Інвестувавши значні кошти в обласні, міські, районні медзаклади, у розбудову сільської медицини, ми прагнемо забезпечити якісними послугами кожного мешканця області, — каже голова Кіровоградської ОДА Сергій Кузьменко. — Налагодження телемедицини, розвиток служби екстреної медичної допомоги та створення єдиної диспетчерської служби — це логічний проект, що передбачає систематизацію послуг в сфері охорони здоров’я і можливість усіх людей, хоч би де вони проживали, отримати медичну допомогу найвищої якості».
За словами посадовця, вже в лютому-березні 2019-го буде завершено проект з будівництва 18 сільських амбулаторій. Крім них у систему сільської медицини ввійдуть 111 амбулаторій, що вже функціонують, та така само кількість сільських пунктів здоров’я.
«Ми повинні створити єдиний простір для лікаря, який працює і в сільській амбулаторії, і в медзакладі обласного рівня. Єдиний медичний простір дасть змогу швидко знаходити і приймати рішення, що рятуватимуть життя. Для цього нам потрібно організувати роботу служби швидкої допомоги. Маємо створити Єдиний координаційний центр, що даватиме можливість щохвилини відслідковувати рух «швидких» по всій області і спрямовувати до хворого найближчу бригаду медиків», — зазначає Сергій Кузьменко.
В області переконані, що цей масштабний проект буде обов’язково реалізований у 2019 році завдяки співфінансуванню з обласного та державного бюджетів.