Незважаючи на розширення житлового фонду, рівень споживання газу у Львівській області не зростає. Про це під час конференції «Проведення енергетичних реформ в регіоні в межах угоди про асоціацію з ЄС» заявив перший заступник голови ЛОДА Ростислав Замлинський. Вже є приклади повної відмови від блакитного палива й використання альтернативних джерел енергії.

Область — лідер з використання сонячної енергії. Торік стали до ладу 14 СЕС. У цю сферу вкладено 82 млн євро інвестицій. Сонячні електростанції нині функціонують в 343 приватних домогосподарствах — їх потужність 7,5 МВт. Протягом 2018-го у таких домогосподарствах запрацювали 179 сонячних установок загальною потужністю 3,67 МВт. Активно триває спорудження вітрових електростанцій. Найближчим часом на альтернативну енергетику буде спрямовано до 200 млн євро інвестицій.
Водночас протягом двох років у регіоні запровадили комплексні енергозберігаючі заходи на 12 об’єктах у бюджетних установах на суму 63,2 млн грн. Обласний бюджет на енергоносіях щорічно заощаджує 4,5 млн грн.