Парламент Великої Британії у вівторок ввечері голосував щодо внесення змін до угоди про Brexit. Депутати підтримали лише дві з усіх запропонованих правок.

Зокрема — про необхідність нових переговорів із ЄС стосовно кордонів між Ірландією та Північною Ірландією. Із угоди з Євросоюзом пропонується повністю вилучити «бекстоп» — можливість навіть тимчасового збереження митного режиму ЄС у Північній Ірландії, пише ВВС. Щоправда, прем’єрка Тереза Мей визнає, що Брюссель не хоче повертатися до нових переговорів, однак обіцяє знайти нову формулу, що дозволить унеможливити «бекстоп». Окрім того, була підтримана правка, яка виключає «жорсткий» Brexit у випадку, якщо уряд не погодить із парламентом формати виходу. Водночас не було підтримано низку правок, які пропонували перенесення дати виходу країни зі складу ЄС. Також депутати не підтримали можливість проведення повторного референдуму та ідею, за якою Шотландія може залишитися в складі ЄС навіть після «розлучення».

Того самого дня прес-секретар президента Європейської Ради Дональда Туска заявив, що Брюссель відхиляє запропоновані британським парламентом переговори про зміни до угоди стосовно  Brexit. За його словами, це рішення вже обговорено з 27 державами, що залишаються в складі спільноти, інформує Reuters. Щодо режиму «бекстоп» представник Туска теж не бачить підстав для змін. Він зауважив, що домовленості стосовно кордону між Ірландією та Північною Ірландією — «частина договору, а сам договір не підлягає перегляду».