Cкайп-конференцію з партнерами з німецького міста — побратима Ужгорода Дармштадта провели в Ужгородській міській раді. Обговорили подальшу співпрацю стосовно спільних муніципальних проектів у рамках програми «Партнерські проекти для сталого місцевого розвитку» (NAKOPA).

Адже торік восени на ІІ конференції співпраці Ужгорода і Дармштадта в обласному центрі Закарпаття йшлося, що готуються серйозні інфраструктурні проекти, які мають позитивно вплинути на розвиток Ужгорода, промоцію найзахіднішого обласного центру України, і не лише в Дармштадті, а й по всій Європі. Серед них — проекти щодо поводження з твердими побутовими відходами, захист довкілля, очищення питної води тощо. Зокрема, в жовтні минулого року робоча група завершила роботу з підготовки заяв на проекти муніципального спрямування, які подали до розгляду на фінансування в рамках програми NAKOPA. Як зазначає прес-служба міськради, співфінансування з бюджету Ужгорода становитиме десять відсотків. А тепер провели фінальне обговорення уже готових заявок, які планують подати до 22 лютого. За попередньою інформацією, результати мають бути відомі вже в травні.

Участь у скайп-конференції взяли заступник ужгородського міського голови Олександр Білак, інтегрований експерт із розвитку побратимства Мартін Ройтер, представниця ГО «Партнерське об’єднання Дармштадт-Ужгород» Вікторія Синьо. 

У Німеччині на зв’язку були мер Дармштадта Йоган Парч, начальник відділу міжнародної міжкультурної співпраці магістрату Дармштадта Патрісія Латоре, спеціаліст цього самого відділу Уляна Винарчук, представники комунальних підприємств, експерти Дармштадтського університету.

Ужгород.