ЗМІ Республіки Північна Македонія повідомляють, що в країні попереджено серію терористичних актів, запланованих членами радикальних структур, які пов'язані з терористичним угрупованням «Ісламська держава». МВС і органи безпеки провели успішну операцію із затримання терористів і тих, хто пов'язаний з ними, що тривала понад п’ять годин. Загалом у кількох містах країни було затримано 20 осіб. Під час обшуку на їхніх квартирах виявлено величезну кількість вогнепальної зброї та вибухівки.

Місцеві ЗМІ наголошують, що сигнал про наміри терористів було отримано від посольства США в Північній Македонії. У ньому зауважувалося: «У Північній Македонії спостерігається підвищений ризик від терористичних атак людей, натхненних екстремістською ідеологією. Вони готуються до атаки на мирних громадян, у тому числі й американських, які перебувають за кордоном. Терористи можуть використовувати не дуже складні схеми нападу на людей у громадських місцях із застосуванням пістолетів, холодної зброї, легкових автомобілів та міні-автобусів». Називалися і місця, де ісламісти могли влаштувати різанину чи масове побоїще. Це такі "м'які цілі", де не буде дано моментальну відсіч, як торгові центри й ринки, аеропорти й вокзали, готелі, клуби й ресторани, церкви, школи, стадіони, політичні мітинги й демонстрації, святкові події та інші урочистості.

Нині спецслужби посилили контроль над цими об'єктами й попередили населення про необхідність бути пильними на службах у церкві, під час святкування весіль, на мітингах.