У ліцеї «Європейський» апробують нову систему харчування для учнів молодших класів за принципом шведського столу. Діти можуть самостійно обирати страви, до шкільного обіду також входить десерт, який складається із фруктів, желе й випічки на вибір. Також разом із батьківським комітетом відбувається контроль якості продуктів і готових страв. Велику увагу приділяють чистоті.

На думку педагогів і медиків, шведський стіл дає дитині право вибору, допомагає підвищити культуру харчування й розвиває самостійність. Загалом батьки і діти позитивно оцінюють нововведення. Надалі планують запроваджувати шведський стіл у тих школах, які до цього готові.

Не забули й про старшокласників. Крім напоїв і снеків, діти можуть придбати основну страву, приготовлену шкільними кухарями. Процес від вибору до видачі гарячої страви триває в середньому 40—50 секунд. Нині розробляється система безготівкового розрахунку з можливістю контролю батьками використання коштів.

Одеса.