Одинадцять нових шкільних автобусів придбали для навчальних закладів Кіровоградщини у цьому році за кошти залишку освітньої субвенції минулого року та місцевих бюджетів (на знімку). Вартість транспортних засобів становить майже 21 мільйон гривень.

Частина автобусів замінить технічно застарілі, інші підвозитимуть школярів та педагогічних працівників на нових маршрутах у Долинському, Знам’янському, Маловисківському, Новоукраїнському та Олександрійському районах і Великоандрусівській ОТГ, повідомили в обласній державній адміністрації.

«Я переконався у тому, що ці автобуси — якісні і комфортні. Ми продовжуємо освітню реформу, формуємо освітні округи, а вони будуть успішні лише тоді, коли буде якісний транспорт, який швидко підвозитиме дітей від дому до школи. Цього року ми плануємо придбати понад 20 таких автобусів», — прокоментував подію голова ОДА Сергій Кузьменко.

За показником підвезення дітей, відповідно до рейтингу Кабінету Міністрів, Кіровоградщина посідає перше місце в Україні серед інших областей, повідомляє прес-служба облдержадміністрації. За 2015—2018 роки в області придбано 47 шкільних автобусів.

Петро МЕЛЬНИК.

Фото з офіційного сайту Кіровоградської ОДА.