На знімку: Олег Ляшко навідався в гості до 72-річної Євгенії Гірської, яка є його палким шанувальником.

72-річна пенсіонерка Євгенія Гірська з села Заруддя на Тернопільщині дуже хотіла побачити «вживу» народного депутата Олега Ляшка, але через хворі ноги навіть з хати вийти не могла. Написала політику листа, а він взяв і приїхав.

Жінка давно є палким прихильником політика і хотіла з ним познайомитися. Дізналася, що лідер Радикальної партії проводитиме зустріч з людьми поруч, у Збаражі, але потрапити туди не могла за станом здоров’я — має інвалідність І групи. Тому передала листа знайомій, пані Орисі, яка поїхала у сусіднє село Великий Кунинець лікувати зуби. А поки та чекала на зупинці на маршрутку, зупинився... «ляшкобус». Побачивши Олега Ляшка, жінка одразу передала йому конверт.

«Прошу Вас, дайте мені можливість зустрітися з Вами. Мені вже 72 роки, хочу хоч перед «заходом сонця» побачити Вас наяву», — звернулася до народного депутата бабуся Євгенія.

Прочитавши листа, Олег Ляшко, не вагаючись, скерував «ляшкобуса» до оселі літньої жінки. Зустріла політика на порозі хати, що ледве не розвалюється, донька бабусі Євгенії Олександра. Вона не працює, бо майже цілодобово доглядає за мамою, а отримує за це 25 гривень допомоги від держави.

«Це позорище! Вона мусить мене і вдягнути, і взути, і принести їсти. І все це за 25 гривень», — розповіла бабуся.

«Я зміню закон, щоб державна допомога по догляду за людиною з інвалідністю була не менша за мінімальну зарплату, і цей період зараховувся до трудового стажу, аби ваша донька отримувала пенсію. Вона за мамою доглядає, цей хрест несе, а отримує такі копійки. Це вирок всій владі!», — вважає Ляшко.

На пенсію бабусі Євгенії теж багато не накупиш. Після 34 років стажу та з інвалідністю І групи жінка отримує 1900 гривень. Проте майже всі гроші віддає за комуналку. Не рятує навіть субсидія, яку вибивали з боєм.

«Тягнули дуже, хоча вона вже була у жовтні місяці призначена. Вже було все готово, а ми платили по повній. Ми один місяць 1200 за газ заплатили. Тоді з’явилася субсидія. А хто поверне ці гроші?», — бідкалися жінки.

«Ваша сім’я — це картинка всієї України. Тому я йду в Президенти, щоб навести порядок. По-перше, підніму пенсію і збільшу допомогу по догляду за людиною з інвалідністю. А по-друге, зміню закон, щоб не більше 20% від доходів сім’ї платили за комуналку. Все, що вище, — має компенсувати держава через субсидії, щоб ви не віддавали свою пенсію за газ і за світло», — підкреслив лідер РПЛ.

Під час розмови донька бабусі закашляла. Олег Ляшко дістав свої пігулки, бо і сам прихворів, та віддав всі жінці. Розпитав, чи є у родини гроші на необхідні ліки.

«Ми намагаємося не заходити в аптеку, бо як зайдем — перебираємо все і нічого не купуємо», — зізналася Олександра.

«Хай «Доктор Смерть» бачить, що люди взагалі не ходять в аптеку, бо немає грошей на ліки. Я відновлю державний контроль за цінами на медикаменти, щоб знизити їхню вартість, і передбачу у держбюджеті фінансування програми лікування важких захворювань, щоб люди не віддавали останні гроші», — запевнив народний депутат.

Крім того, Олег Ляшко пообіцяв бабусі повернути її пай землі, який шляхом махінацій в неї забрали.

Друкується в рахунок квоти фракції Радикальної партії.