18-та субота антиурядових акцій у Парижі закінчилася погромами, підпалами та пограбуваннями офісів і магазинів на Єлисейських полях.

Після того як кілька останніх тижнів кількість та активність учасників акцій зменшувалася, і здавалося, що протестна хвиля почала стихати, нинішня субота стала несподіванкою для правоохоронців. Прем’єр-міністр країни Едуард Філіп визнав, що «вжитих заходів було недостатньо для стримування насильства і запобігання правопорушенням», повідомляє Le Figaro. Президент країни Еммануель Макрон на своїй сторінці у Твіттері написав, що «хоче ухвалити сильні рішення якомога раніше, щоб такого більше не ставалося».

Представники «жовтих жилетів», які й започаткували такі суботні акції, теж обурені погромами, в яких вони звинуватили анархістів і поліцію. У неділю «жовті жилети» закликали міністра внутрішніх справ Крістофа Кастаньєра піти у відставку через нездатність уряду стримати «чорний блок».

Тим часом від протестів найбільше страждають підприємці, що мають свій бізнес у центрі міста. «Таке відчуття, що це ніколи не закінчиться. Ви можете протестувати, але навіщо все руйнувати? — обурений Емір Фатнассі, чий магазин на Єлисейських полях розгромили. — Ремонт вікон коштуватиме як мінімум 25 000 євро, і значна частина товарів зникла», цитує «Європейська правда».