Палата громад парламенту Великої Британії проголосувала проти всіх восьми альтернативних варіантів виходу Сполученого Королівства зі складу Європейського Союзу, так званого Brexit, запропонованих різними партіями і політичними групами.

У середу парламентарії не підтримали ні Brexit без угоди, ні варіант, що передбачав збереження членства в Європейській економічній зоні, ні той варіант, що передбачав новий референдум. Єдине, що змогли законодавці, — підтримати більшістю голосів перенесення дати виходу з ЄС з 29 березня на пізніший термін, передає агенція «Дойче велле».

Раніше прем’єр-міністр Тереза Мей розкритикувала парламент за його «нездатність досягти єдності стосовно здійснення виходу Сполученого Королівства з Євросоюзу». Також вона оголосила про готовність піти у відставку в найближчому майбутньому.

Нагадаємо, 22 березня ЄС погодився перенести дату виходу Великої Британії зі складу Євросоюзу до 22 травня за умови, якщо протягом тижня Палата громад британського парламенту схвалить угоду щодо виходу Сполученого Королівства зі складу Європейського Союзу. Якщо британські законодавці не зможуть затвердити договір, то ЄС згоден відкласти Brexit до 12 квітня. До цієї дати Велика Британія повинна буде надати Європейській Раді інформацію про можливі сценарії своїх подальших дій.

Фото: ru-an.info