У четвер у Тирані відбувся масовий мітинг, організований опозиційними партіями, на якому його учасники знову вимагали відставки уряду Еді Рама (на знімку) й проведення дострокових парламентських виборів.

Лідер Демократичної партії Лулзім Баша звернувся до прем'єра із закликом прислухатися до думки народу. «Ми не боїмося твоїх погроз і не відступимо від своїх вимог. Ми підемо до кінця, бо до людей не можна ставитися, як до стада овець», – заявив Л. Баша.

Радикально налаштована молодь спробувала закидати поліцейських димовими шашками, камінням і прорватися до будівлі парламенту. Але сили правопорядку були готові до цього й зуміли відтіснити протестувальників на безпечну відстань.

Еді Рама з трибуни парламенту відповів протестувальником, що не збирається йти у відставку й погоджуватися на дострокові вибори. «Компромісу не буде. Народ довірив нам керування країною до 2021 року. Й ми не можемо зраджувати його. Нехай варвари й бродяги залишаються на вулицях і площах, а ми всі разом продовжимо шлях, який обрав народ на виборах», – заявив Рама перед депутатами.

На погрозу лідерів Демократичної партії і Соціалістичного руху за інтеграцію ігнорувати вибори до місцевих органів влади країни, які призначено на 30 червня цього року, Еді Рама відповів, що вмовляти їх ніхто не збирається і опозиція лише нашкодить собі. «З опозицією чи без місцеві вибори відбудуться, ми не збираємося переносити їх», – попередив прем'єр.

У відповідь лідери опозиції пригрозили владі новим мітингом протесту, який 13 квітня плановано провести на площі перед будівлею уряду Албанії.

Фото: EPA