Фото прес-служби ОДА.

У катедральному соборі Успіння Пресвятої Богородиці виставили для поклоніння чудотворну ікону Божої Матері «Кікська» (на знімку), яку до Львова привіз глава ПЦУ митрополит Київський і всієї України Епіфаній. Ця ікона, автором якої є євангеліст Лука, постійно перебуває на острові Кіпр.

«Церква є тією духовною основою, на якій ми збудуємо потужну незалежну європейську Україну», — наголосив блаженніший під час своєї першої після обрання главою ПЦУ поїздки до Львова. На зустрічі з керівниками області він наголосив, що ворог досі намагається роз’єднати націю зсередини, але знищити українців фізично не спромігся. Він наважився піти зі зброєю на Україну, адже зрозумів, що має тут підтримку в особі російської церкви. Саме тому ми нині маємо єднатися.

Голова ОДА Олег Синютка зазначив, що багато чого вдалося спільними зусиллями зробити, але всі розуміють, що попереду дуже важкі часи. Тому мусимо шукати точки стику та заручитися підтримкою партнерів.

Під час зустрічі з представниками міської влади Епіфаній підтримав ідею створення Центру денного дозвілля для людей похилого віку в будівлях комплексу Свято-Покровського катедрального собору. Вчора блаженніший відвідав Львівський національний аграрний університет і взяв участь у науковій конференції «Томос і Україна».