Фракція Блоку Петра Порошенка вважає, що рішення Окружного адміністративного суду Києва про незаконність націоналізації «ПриватБанку» несе великі загрози для економіки України.

«Націоналізація «ПриватБанку» була здійснена заради спасіння банку та мільйонів його вкладників. Це рішення врятувало банківську систему від можливого колапсу і було повністю підтримано і вітчизняними фахівцями, і нашими міжнародними партнерами», — йдеться у заяві фракції Блоку Петра Порошенка.

Також фракція наголошує: рішення щодо незаконності націоналізації «ПриватБанку» за позовом Коломойського ухвалив нереформований суд першої інстанції, всі без винятку судді якого ще мають пройти кваліфікаційне оцінювання на відповідність критеріям професійності та доброчесності, як цього вимагає судова реформа.

«Реформа розпочалась у 2015 році та має завершитися до 2020-го. Головне в реформі — це переатестація всіх суддів і створення нових судів за результатами конкурсів. Що вже зроблено? Повністю оновлено найвищу судову інстанцію — Верховний Суд — за результатами двох публічних конкурсів. Створено Вищий антикорупційній суд. Проведено кваліфікаційне оцінювання 2 тисяч суддів — 20 відсотків з яких його провалили, а 30 відсотків взагалі побоялися його проходити і звільнилися. Але оцінювання ще не завершено щодо частини апеляційних судів та повністю щодо суддів місцевих судів», — йдеться у заяві та наголошується: щоб судова реформа торкнулася суддів Окружного адміністративного суду Києва, які задовольнили позов Коломойського щодо

«ПриватБанку», необхідно, щоб Вища кваліфікаційна комісія суддів України якнайшвидше провела кваліфікаційне оцінювання суддів цього суду, як того вимагає реформа.

Водночас фракція Блоку Петра Порошенка наголошує, що рішення щодо «ПриватБанку» буде оскаржено в реформованих судах — Апеляційному та Верховному, які поставлять крапку у цьому питанні.

Вл. інф.

Фото: dsnews.ua