Центр медичної реабілітації і санаторного лікування «Одеський» Міністерства оборони України, створений на базі санаторію «Лермонтовський», до кінця травня почне прийом військовослужбовців — учасників бойових дій для реабілітації.

— Міноборони вже виділило для його забезпечення 20 мільйонів гривень. Частина цих грошей, майже 5 мільйонів, піде на закупівлю необхідного обладнання, насамперед бальнеологічного й фізіотерапевтичного. Також одним із першочергових завдань є проведення ремонтно-відновлювальних робіт у їдальні. Крім того, проведено роботи з очищення й відновлення функціонування каналізації, вивезено сміття, прибрано територію, — зазначив начальник центру Ілля Лубашев.

Майже на 90 відсотків укомплектовано штат. Нині облаштовують номери для прийому відпочивальників. Тут зможуть оздоровитися військовослужбовці, представники пільгових категорій (люди з обмеженими можливостями, чорнобильці й інші громадяни України).

До кінця року на проведення капітального й поточного ремонтів спальних приміщень, адміністративних і лікувальних корпусів, інших об’єктів інфраструктури й закупівлю обладнання планують виділити понад 100 мільйонів гривень.