На центральній площі міста Болград відбувся гастрономічний фестиваль «Гергьовденськи панаир — смачний баранчик», на якому було представлено традиційні кухні національностей, які проживають у Бессарабії.

Свято приурочили до Дня святого Георгія, який вважається тут одним із найбільших свят. У народі святого пов’язують із землеробством (Георгій із грецького означає «хлібороб»), зі скотарством і загалом із весняним відродженням природи.

В імпровізованій бессарабській садибі обіграли найяскравіші обрядові традиції: катання дітей і дівчат на гойдалці, проводів господаря оселі в кошару, а після повернення — зустрічі його обрядовою стравою курбан — запеченим ягням з булгуром, яка цього дня була головною на кожному столі.

На фестивалі було представлено все кулінарне розмаїття бессарабської кухні. Страви можна було скуштувати й насолодитися найбагатшим різноманіттям смаків. І запити авторським вином, яке презентували різні бессарабські винороби. До речі, для особливих поціновувачів відбувся конкурс «Ненажера» на швидкісне поїдання кебабче, у якому переміг мешканець Ізмаїла.

Фото зі сторінки "Болгарское народное собрание" у Фейсбуці.