На знімку: курсанти «Одеської морської академії.

Фото надане автором.

У Національному університеті «Одеська морська академія» стартував конкурс «Морська справа 2019». Переможців проекту нагородять поїздкою на міжнародну профільну виставку Europort 2019 до Нідерландів.

За умовами конкурсу, у проекті можуть брати участь студенти денної форми навчання з усією України, а також молоді фахівці віком від 17 до 25 років включно. Конкурсантам доведеться пройти три відбіркові етапи. У першому турі вони вирішуватимуть задачі з точних наук. Другий етап проходить у вигляді тестування з технічної англійської мови. У фіналі конкурсанти презентують і захищають власні проекти перед експертами галузі.

Оцінювати знання й проекти конкурсантів буде представницьке журі: капітан далекого плавання, кандидат технічних наук Ігор Сафін; директор Інституту водного транспорту ім. гетьмана Петра Конашевича-Сагайдачного Державного університету інфраструктури і технологій Олена Тимощук; капітан далекого плавання, почесний працівник Водного транспорту України В’ячеслав Кисловський; помічник директора Київського тренажерного центру підготовки, перепідготовки та підтвердження кваліфікації фахівців водного транспорту, капітан далекого плавання, кандидат технічних наук Ілля Тихонов.

У листопаді 30 переможців «Морської справи 2019» відвідають Europort 2019 — міжнародну виставку річкових і морських перевезень, портових і морських технологій і обладнання, яка пройде в Роттердамі (Нідерланди), великому центрі морської індустрії, суднобудування і торгівлі. Українські студенти відвідають майстер-класи закордонних фахівців, поспілкуються із представниками компаній, лідерами світового кораблебудування і перевезень, ознайомляться із трендами, тенденціями та новинками світової морської й річкової галузі.

— Торік я брав участь у «Морській справі» і в числі переможців відвідав виставку Posidonia 2018. По своєму досвіду скажу, що поїздка була дуже корисною, ми ознайомилися із сучасними напрямами і технологіями галузі, поспілкувалися з фахівцями. Цього року я з нетерпінням очікував відкриття проекту. Упевнений, він буде складнішим, буде більше учасників. Але в цьому й полягає суть конкурсу — порівняти свої знання зі знаннями інших студентів у країні, переконатися в тому, що ти здатен витримати конкуренцію. Дуже добре, що Фонд Бориса Колеснікова проводить освітні проекти, дає студентам корисні навички й упевненість у собі», — розповів Вадим Нечипоренко, студент Національного університету «Одеська морська академія».