Посол України в Норвегії Вячеслав Яцюк (перший ліворуч) під час ознайомлення із краєзнавчим маршрутом у Національному парку Гардангервідда.

Першу україномовну інтерактивну виставку та краєзнавчий маршрут днями відкрили в найбільшому заповіднику Норвегії — Національному парку Гардангервідда, повідомив у Фейсбуку Надзвичайний і Повноважний Посол України в Норвегії Вячеслав Яцюк.

«Відтепер з експонатами інтерактивної виставки краєзнавчого центру можна ознайомитися десятьма різними мовами, у тому числі українською… У заповіднику Гардангервідда було відкрито новий краєзнавчий маршрут для піших прогулянок, аудіопутівник якого також включає українську мову», — написав дипломат.

Посол України в Норвегії подякував директору центру Гардангервідда Перу Лікке за рішення додати українську мову до переліку мов краєзнавчого центру. «Такі рішення роблять безцінний внесок у подальше зміцнення міжлюдських контактів між Україною та Норвегією», — наголосив дипломат.

В урочистій церемонії відкриття також взяли участь представники громадськості та політичних кіл, у тому числі депутати Стортингу Норвегії.

Фото зі сторінки у Фейсбуку Вячеслава Яцюка.