Пікет біля незавершеного будинку провели представники 14 ошуканих вінницьких сімей. Загалом понад триста тисяч доларів авансу передали вони за майбутні квартири у колишній адмінбудівлі одного з підприємств, яку переобладнують під житло. Згодом дізналися, що квартири продають уже по другому колу...

— Угоду я укладав з посередником, жінка назвалася представником будівельної компанії, — каже вінничанин Віталій Паянок. — Коли побачив, що тут щось нечисто, бо роботи не виконуються, пішов до суду. Там мою угоду визнали недійсною. Пізніше дізнався, що в такій само ситуації опинилися й інші сім’ї.

Після акції протесту ошукані інвестори розповіли журналістам, що згідно з договорами обіцяне житло мали отримати три роки тому. Вони звинуватили у змові посередника і керівника будівельної компанії, що виконує роботи. Проте її директор наголосив, що першим звернувся до міліції, щойно дізнався, що квартири продає невідомий йому посередник. Так само відкинув звинувачення на адресу правоохоронних органів старший прокурор міської прокуратури Вінниці Сергій Герасимчук. За його словами, розслідування проводять належно і невдовзі головну підозрювану доправлять до Вінниці, де буде вирішено питання про її арешт.

— Після оголошення в розшук 26-річної підозрюваної було встановлено, що вона перебуває в одному із сіл Київщини, — зазначив Сергій Герасимчук. — Під час затримання жінка скоїла спробу суїциду, після чого її було госпіталізовано. Подальші слідчі дії будуть можливі після дозволу лікарів.

Правоохоронці вже встановили, що документи, які давали право на отримання квартир, були підроблені. Гроші інвестори сплачували готівкою. Потерпілі вимагають повернути їм кошти або надати обіцяне житло. Втім, добре розуміють, що зробити це вдасться нескоро.