Мабуть, не варто говорити про дискомфорт, який людина відчуває, коли шукає громадську вбиральню навіть у рідному місті, а в незнайомому — тим паче. Мешканці Франкфурта-на-Майні відтепер позбавлені такої неприємності: новий мобільний додаток, розроблений компанією Frankfurter Entsorgungs-und Service GmbH (FES), запропонує потрібну адресу поблизу місця перебування.

Додаток на карті відображає понад 80 міських громадських туалетів. Користувачі, котрі активували сигнал GPS на своєму смартфоні, зможуть побачити, де розташований найближчий. Але навіть без бездротового сигналу місця знаходження можна легко зорієнтуватися на карті.

Як доповнення до інформації про місцезнаходження користувачі також матимуть змогу отримати дані про години роботи, вартість і доступність вбиральні. У додатку зазначено й те, чи є там столик для сповивання. Крім того, в 12 туалетах, які обслуговує FES, користувачі можуть оцінити їх санітарний стан, а також повідомити про якісь дефекти. Інформація про це надходить безпосередньо оператору.

Мешканці Франкфурта-на-Майні і туристи можуть скачати додаток безплатно у Google Playstore, а також у Apple App Store. У майбутньому додаток буде розширений, оскільки в місті мають спорудити чи обладнати більше громадських вбиралень.

Берлін.