Інвестиції, спрощення режиму відвідин Японії для громадян України, інфраструктурні проекти, реформи та розвиток  ІТ-сектору стали центральними темами зустрічей Президента України Володимира Зеленського у рамках чотириденного візиту до Японії, який завершився учора.

Зокрема, під час перемовин з керівництвом компанії Marubeni Corporation глава держави повідомив, що на початку жовтня в Україні підписано закон стосовно стимулювання інвестиційної діяльності, який має поліпшити інвестклімат. «Ми дуже серйозно налаштовані на реформи. Ми посилюємо на законодавчому рівні захист бізнесу від неправомірних дій або бездіяльності дозвільних органів», — цитує українського лідера його прес-служба. Також Президент наголосив, що наша країна виходить на завершальну стадію масштабної приватизації.

У свою чергу представники Marubeni Corporation розповіли, що вже постачають з України до Японії зернові та молочну продукцію і розраховують на розширення переліку агропромислової продукції. В Україні вони також реалізують екологічні проекти, наприклад, постачають сонячні панелі.

Глава держави запросив співрозмовників інвестувати в сміттєпереробні заводи в Україні, згадавши екологічні проблеми у Львові та інших українських мегаполісах.