Під час обідньої перерви вакцинацію провели дві виїзні бригади міського центру первинної медико-санітарної допомоги. Так само медики працювали у департаменті освіти та науки, управліннях адмінпослуг, ЖКГ, праці та соцзахисту населення, фінансовому. Таким чином захист від наслідків небезпечних хвороб отримали майже дві сотні міських чиновників, які показали приклад для інших хмельничан. Для них у центрах первинної медико-санітарної допомоги міста є понад десять тисяч доз вакцини для профілактики дифтерії, кашлюку та правця, понад тисяча доз вакцини АДП для дітей шестирічного віку та майже тридцять тисяч — для підлітків та дорослого населення.

Тільки минулого місяця в країні було зафіксовано 18 випадків дифтерії, два з яких — на Хмельниччині. Якщо серед дітей різного віку в обласному центрі вакциновано 90—94%, то серед дорослих ситуація гірша. Хоча з початку року було щеплено майже 20 тисяч пацієнтів, охоплення вакцинацією проти дифтерії та правця становить лише 50%.

Зупинити поширення згаданих хвороб можна, якщо 95% населення матиме імунітет проти них. Такий колективний імунітет захищає навіть тих дітей, яким не можна проводити вакцинацію через постійні чи тимчасові протипоказання.