На знімку: частина скарбів, придбаних для бібліотек Горішніх Плавнів.

Після того, як на них оформлять відповідні паспорти, згадані скарби з’являться на полицях.

Бібліотекарі роблять усе для того, щоб це сталося вже найближчим часом. І радять землякам стежити за надходженням новинок у книгозбірні на їхніх сторінках у соцмережах та мерщій поспішати сюди, щоб усе те прочитати. Адже йдеться про справді сучасну літературу — художню, дитячу, галузеву, довідкову, «сімейну» та іншу — від українських видавництв.

Ці книжки насичені цікавою і корисною інформацією та зазвичай позначені зразками творчого пошуку не лише авторів текстів, а й видавців, художників, поліграфістів, яскраво ілюстровані. Тож, звісно, недешеві. Та грошей на нові видання для бібліотек повпреди міської влади не шкодують.

Цього разу на їхнє придбання з бюджету громади виділили майже 100 тисяч гривень. Регулярним поповненням книгозбірень міський голова Дмитро Биков опікується особисто. Зрештою «батьки» Горішніх Плавнів не погоджуються з колегами з інших населених пунктів, які вважають цю справу другорядною, оскільки, мовляв, їхні земляки через втечу в Інтернет набагато менше читають.

Однак досвід засвідчує: мало читають друкованих видань там, де полиці бібліотек відлякують реальних і потенційних відвідувачів, м’яко кажучи, застарілими фондами радянського розливу... В тому, що інтерес до якісної сучасної книжки не згасає, можна переконатись у наймолодшому місті Полтавщини.

Фото зі сторінки Центральної міської бібліотеки у Фейсбуці.