За участю психологів, медиків, юристів і правоохоронців у Галереї мистецтв представники сильної статі обговорювали актуальні теми: «Роль чоловіка у родинних стосунках», «Булінг», «Я виховую прийомну дитину», «Я стану батьком».

Та перш ніж заглиблюватися в нюанси кожної із них, учасникам розмови належало зруйнувати стереотипи. Зокрема переконання, що, на відміну від жінки, чоловік у складних чи конфліктних ситуаціях мусить діяти «без зайвих церемоній» — тобто покладатися на силу уявного авторитету, грошей, голосу чи навіть кулака... Все те не розв’язує проблему, а тільки загострює її.

Як поводитися з неслухняними та агресивними дітьми? Чи справді «все вирішують» тілесні покарання та інші вияви домашнього насильства? На ці запитання учасники «Чоловічої розмови» шукали відповіді разом. Попри серйозність проблематики не обходилося й без ліричних відступів, жартів, кумедних історій. Особливо тоді, коли чоловіки пригадували, як вони готувалися стати татусями...

Безцінним досвідом творення гармонійних стосунків у родині поділився Олександр Рудковський. Разом із дружиною Іриною він виховує дев’ятеро(!) прийомних дітей і власного сина. Зрозуміло, що таке сімейне гніздечко не збудуєш без батьківського тепла і любові. Водночас для багатьох справжнім одкровенням став той факт, що вже понад 6 років подружжю допомагає знайти ключики до маленьких сердець сімейний психолог Антоніна Радченко.

Саме вона, власне, й запросила багатодітного батька на цю бесіду, щоб переконати співрозмовників-чоловіків: звертатися за порадами до фахівців сьогодні зовсім не соромно. Навпаки, необхідно й корисно передовсім для того, щоб не повторювати помилки інших і не завдавати прикрощів найріднішим.