Закарпатська облдержадміністрація та Ужгородський національний університет ухвалили Меморандум щодо ефективної співпраці та залучення науковців до розв’язання сучасних проблем краю. Документ підписали очільник ОДА Ігор Бондаренко та ректор УжНУ Володимир Смоланка.

Як зазначив ректор, серед намірів — реалізація спільних проектів, програм, які спрямовані на досягнення цілей, що становлять спільний інтерес, зокрема у сферах освіти, науки, технологій, інновацій. Також — взаємне залучення обох сторін до проведення громадських, соціальних, благодійних, спортивних, культурних заходів, що відбуваються у краї та вищому навчальному закладі. Йдеться і про підтримку облдержадміністрацією освітнього, наукового, людського потенціалу університету. Спільно братимуть участь у розробленні та реалізації проектів міжнародної допомоги та інвестицій.

За словами І. Бондаренка, майже 70 відсотків працівників ОДА є випускниками саме УжНУ. Він висловив упевненість, що співпраця буде корисною і для вишу, і для Закарпаття загалом.