Дітей зустрічав голова муніципалітету Огрського краю Егілс Хелманіс.

Першого ж дня посланці Луганщини познайомилися із місцевими дітьми і долучилися до спільного виготовлення різдвяних прикрас. Завершився цей день прогулянкою узбережжям Балтійського моря та концертом «Різдво народів світу» в Центрі культури Огрського краю.

У Посольстві України в Латвії діти познайомилися із послом України Олександром Міщенком, який розповів про діяльність українських закордонних дипломатичних установ, поділився дипломатичними досвідом та акцентував увагу на підтримці України Латвією.

Під час подорожі діти оглянули пам’ятки Риги та відвідали фестиваль об’єктів навколишнього середовища «Шлях різдвяних ялинок». Також вони побували в творчій майстерні в центрі підтримки родин, Огрському музеї історії та мистецтва, Центрі комунікацій Сергія Ейзенштейна, пекарні національних пряників. Окрім того, в планах — концерт у знаменитій залі «Дзінтарі», екскурсії у Юрмалі, Кейпене та Саулкрасти.

Ця поїздка стала можливою завдяки Меморандуму про співпрацю між Попаснянською районною державною адміністрацією та Огрським крайовим самоврядуванням, який було підписано у травні поточного року.

Луганська область.

Фото прес-служби Попаснянської РДА.

До речі

17 грудня в Сеймі Латвійської Республіки відбулись заходи за участі звільнених у вересні українських бранців Кремля, які приїхали на запрошення латвійської сторони для проходження реабілітації у НРЦ «Вайварі». З колишніми політв’язнями зустрілися голова Сейму Латвії Інара Мурнієце та депутати парламенту.