Сертифікати гвардійцям в/ч 3008 та 3028 Вінницького гарнізону вручив командувач Нацгвардії України (НГУ) генерал-лейтенант Микола Балан. Новоселами стали 52 гвардійці. Дев’ятиповерхівку на 72 квартири збудували протягом двох років. Помешкання спроектовано за сучасним плануванням, під час будівництва застосували енергозберігаючі технології.

Більшість новоселів — це військові, які з початком бойових дій на Донбасі виконували завдання в АТО. Серед них — сім’ї Ярошенків, чоловік і дружина є учасниками АТО. Чоловік нині у запасі, дружина продовжує службу у військовій частині 3008.

— Щоразу перед Новим роком загадували бажання — отримати квартиру, — розповіла старшина Антоніна Ярошенко. — Так тривало 17 років, саме стільки часу чекали своєї черги. У нас двоє дітей. Нарешті мрія здійснилася. І саме перед Новим роком. Нехай у більшості тих, хто дуже чогось прагне, так само все здійсниться.

— Поруч з цим будинком у Вінниці буде споруджено ще один на таку само кількість квартир, — зазначив на урочистостях генерал-лейтенант Микола Балан.

За інформацією командувача НГУ, у 2019-му році для гвардійців збудували два 40-квартирні будинки у Вишгороді Київської області, службове житло на території Нацакадемії НГУ у Харкові (40 квартир і 64 кімнати квартирного типу), 62 квартири придбано у різних регіонах держави. До кінця 2019-го планується закупити ще 77 квартир. Надано грошові компенсації на придбання житла 17 гвардійцям.