Новий автобус дасть можливість частіше виїздити на екскурсії.

Послугу надаватимуть на базі пансіонату для людей з інвалідністю та осіб поважного віку. Охочі скористатися нею вдень перебуватимуть під наглядом медиків та працівників пансіонату, отримуватимуть необхідні процедури, а увечері повертатимуться додому.

Про це повідомила заступник голови Вінницької облдержадміністрації Наталія Заболотна під час перебування у названому закладі. За її словами, у пансіонаті зробили ще один крок для запровадження нової справи — отримали ліцензію на здійснення медичної практики з терапії, психіатрії, фізіотерапії, ортопедичної стоматології, лабораторних досліджень. Раніше створено кабінети з фізичної реабілітації, соляна кімната, а також кімната ароматерапії.

Директор пансіонату Сергій Якубовський розповів, що ті, хто скористається новою послугою, матимуть можливість, крім реабілітаційних процедур, обрати справу до душі або виявити себе у заходах, які проводяться працівниками. Для цього організовано роботу гуртків за інтересами, створено музей історії краю. На території діє храм для вірян.

— У поважному віці люди дуже цінують спілкування, — зазначає Сергій Якубовський. — У нас вони його знайдуть і серед тих, хто перебуває у закладі постійно, і серед працівників.

На початку 2020-го обласна влада передала для пансіонату новий автобус. Його використовуватимуть для перевезення ветеранів на міські заходи, екскурсії містом, до театру, музеїв.

Фото з сайту Вінницької ОДА.