Документ зобов’язує Трампа припинити воєнні дії з Іраном, якщо Конгрес не дасть на це спеціального дозволу чи США не зіткнуться з «невідворотнім збройним нападом», інформує DW.

Про намір обмежити повноваження Трампа у військовій сфері 5 січня заявила спікерка Палати представників Ненсі Пелосі, яка наголосила, що авіаудар, здійснений за наказом Трампа в Багдаді, внаслідок якого було ліквідовано іранського генерала Касема Сулеймані, поставив під загрозу американських військовослужбовців та дипломатів, а також загрожує серйозною ескалацією у відносинах з Іраном. Спікерка назвала цю спецоперацію «провокативною і непропорційною» та заявила, що «адміністрація провела ці дії без консультацій з Конгресом».

«Сподіваюсь, всі республіканці в Палаті представників проголосують проти ненормальної постанови Ненсі Пелосі про військові повноваження», — відреагував на цю заяву у Твіттері Дональд Трамп.

Глава Пентагону Марк Еспер також закликав конгресменів утриматись від обговорення запровадження обмежень президентських повноважень видавати накази про удари по Ірану, повідомило агентство АВС.

Однак резолюцію все ж було ухвалено.

Тим часом 9 січня Дональд Трамп заявив, що Сполучені Штати посилили санкції стосовно Ірану після ракетного удару по базах в Іраку, де розміщені американські військовослужбовці. 

«Я тільки що погодив це з Міністерством фінансів», — сказав він, інформує  Reuters.

Якими саме будуть нові санкції США, має повідомити Мінфін.