Прокуратура Болгарії нарешті відреагувала на численні публікації в ЗМІ про те, що у виникненні кризи з водопостачанням кількох міст країни винні не так погодні умови, як невмілі, а, може, й умисні дії чиновників.

Учора за розпорядженням прокуратури в будівлі Міністерства охорони довкілля і водних ресурсів було проведено обшук і вилучено всі документи, котрі стосуються підтримки в нормальному стані водоймища «Студена», з якого місто Перник одержувало питну воду. А також документацію, що стосується ввезення до країни відходів з Італії. Подібні обшуки відбулися в кабінеті колишнього керівника Перниської області, начальника обласного відомства, відповідального за постачання води до майже стотисячного міста й підтримання в нормальному стані водопровідної мережі.

Після цього на допит до Спецпрокуратури було доставлено міністра охорони довкілля і водних ресурсів Нено Димова, а потім його затримали на 24 години. Поки що про результати допиту міністра в інтересах слідства нічого не повідомляється. Але прем’єр-міністр Бойко Борисов уже заявив, що питання про можливу відставку Нено Димова буде обговорено на коаліційній раді з партнерами правлячої партії ГЄРБ. І попередив, що пресі не варто роздмухувати факт затримання міністра на 24 години, бо він заявив про свою готовність цілковито сприяти  слідству, а його особиста вина у відсутності води й ввезенні сміття до країни ще має бути доведена.

Опозиційна Болгарська соціалістична партія всю провину за кризу з водою покладає на уряд Бойко Борисова й має намір наступного тижня внести до парламенту пропозицію про вотум недовіри всьому кабінету міністрів, а не призначати цапом-відбувайлом лише одного міністра.