Учасники іноземної делегації на чолі з Надзвичайними та Повноважними Послами Латвійської і Естонської Республік відвідали позиції українських військових на передньому краї в районі проведення операції Об’єднаних сил, повідомляє прес-центр ОС.

Під час перебування в одній з механізованих бригад, пан Юріс Пойканс і пан Каймо Кууск відмовилися від протокольного офіціозу, а в теплій, товариській та невимушеній обстановці поспілкувалися з військовослужбовцями підрозділу.

Під час розмови Надзвичайний та Повноважний Посол Латвійської Республіки в Україні Юріс Пойканс на знак поваги до нашої країни звертався до бійців українською мовою.

- Пишаюсь тим, що перебуваю зараз тут, поруч з вами, справжніми героями України. Ви робите дуже велику й почесну справу - обороняєте свою рідну землю від окупантів. Нехай вас завжди оберігає Господь Бог та супроводжує успіх. Все буде Україна! - наголосив пан Юріс Пойканс на підтвердження своєї подяки та підтримки наших воїнів.

Представники країн-партнерів приїхали до захисників України не з порожніми руками. Справжнім кулінарним сюрпризом для наших воїнів став обід - рагу болоньєзе до італійської пасти, який власноруч приготувала група капеланів Національних Збройних Сил Латвійської Республіки.

Під час обіду гості разом із військовими обговорили нагальні питання життя і побуту захисників України, а на завершення зустрічі іноземні гості подякували воїнам ЗСУ за мужність та звитягу, яку вони щоденно демонструють, даючи відсіч збройній агресії Російської Федерації.






На знімках: під час відвідання іноземною делегацією військового підрозділу на передньому краї в районі проведення операції Об’єднаних сил.

Фото прес-центру Об’єднаних сил.