На знімку: перехід на відновлювані джерела енергії зумовить створення нових робочих місць, переконані автори «Зеленої угоди».

Документ містить завдання, які необхідно вирішити до 2030-го, 2040-го та 2050 року. В фіналі економіки країн ЄС мають стати кліматично нейтральними, тобто повністю перейти на відновлювальні джерела енергії.

Серед інших важливих рішень європарламентаріїв, ухвалених у середу, варто зазначити резолюцію про імплементацію спільної зовнішньої та безпекової політики ЄС. У цьому документі найбільшою загрозою для безпеки Євросоюзу та його країн-членів названа Росія, повідомляє Укрінформ.

«Європарламент відзначає, що Росія є найбільш безпосереднім джерелом гібридної і конвенційної (щодо застосування звичайних озброєнь. — Ред.) загрози безпеці ЄС та країн-членів, що також активно намагається підірвати європейську єдність, незалежність, основоположні цінності та міжнародні правила», — йдеться у тексті резолюції. Європарламентарії визнали, що за нинішнього режиму в Москві зміни в агресивній російській політиці неможливі, а також закликали країни — члени ЄС до зміцнення стійкості проти Росії та опрацювання довготермінової стратегії відносно цієї країни на засадах стримування. 

Також укотре наголошено на повній підтримці політики невизнання анексії Криму Росією.

Фото Франко ЛУКАТО з сайту Європарламенту.