Багато його ініціатив гасяться ще під час обговорення їх з міністрами. Годі й говорити про парламент, де в партії «Список Мар’яна Шареца», яка на дострокових виборах в 2018 році посіла друге місце, але отримала лише 12,65 відсотка голосів, немає необхідної більшості. Тому прем’єр не завжди може розраховувати на підтримку депутатів. У понеділок він несподівано для багатьох заявив, що готовий піти у відставку. «З нинішнім складом уряду я не можу виконати свої обіцянки й очікування людей», — пояснив своїм прихильникам Шарец.

Нагадаємо, що до входження у велику політику він був артистом комічного жанру й часто імітував представників влади, висміюючи їх жадібність, некомпетентність та інші вади. Він здобув таку популярність, що двічі обирався на посаду мера міста Камник, а потім брав участь і в президентських виборах у 2017-му, але в другому турі поступився Боруту Пахору, який був обраний на цю посаду вдруге поспіль. У серпні 2018 року партія «Список Мар’яна Шареца» брала участь у парламентських виборах і зайняла на них друге місце, поступившись Словенській демократичній партії. Але Шареца 55 голосами депутатів парламенту  (із  90) обрали прем’єр-міністром, проти його кандидатури був 31 депутат. І тепер для торпедування багатьох рішень уряду до них приєднуються й ті, хто колись довірив Шарецу посаду прем’єра. Натомість у його партії в парламенті лише 13 місць.

Повідомляючи про цю заяву прем’єра, інформаційний портал Slovenske novice зазначив, що Мар’ян Шарец оголосив і про проведення в країні дострокових парламентських виборів. Він наголосив, що щодня одержує від громадян десятки листів із проханням допомогти в рішенні тих чи інших проблем, але не завжди може це зробити. Тому вирішив вчинити чесно й піти у відставку.