Робочий візит закордонних експертів відбувся в рамках проекту «Комплексний аналіз Державної служби зайнятості на національному, обласному і місцевому рівнях».

Директорка центру зайнятості Валентина Рибалко ознайомила експертів з основними напрямами та завданнями його роботи, власними напрацюваннями та запровадженими електронними сервісами.  

Під час спілкування основні акценти було зроблено на оцінюванні ролі Донецької обласної служби зайнятості в реалізації активних програм зайнятості на ринку праці, вивченні механізмів взаємодії з партнерами, просуванні питань офіційних трудових відносин.

«Мене вразили високий рівень підготовки та мотивації працівників центрів зайнятості. Сподобалася ідея створення додатків та онлайн-сервісів, в особливості інтерактивна карта вакансій. Також вразив функціонал, який з комплексним підходом виконують фахівці служби зайнятості, незважаючи на ситуацію в регіоні. Дуже велика увага приділяється роботодавцям та співпраці з ними, що, на мою думку, є дуже важливим аспектом. Я навіть декілька ідей та рішень хотів би запозичити у вас і запропонувати представникам нашої влади запровадити у Литві», -- зазначив директор Литовського центру соціальних досліджень, професор Вільнюського університету, експерт з політики зайнятості Європейської комісії Богуславас Грузевскіс.

На знімках: під час робочого візиту закордонних експертів до Донецького обласного центру зайнятості.

Фото прес-служби Донецького обласного центру зайнятості.