Інформацію про закриття двох вишів у Вінниці — державного педагогічного університету імені Коцюбинського і кооперативного інституту, поширену в соціальних мережах, спростував заступник голови Вінницької облдержадміністрації Ігор Івасюк.

— Це справжнісінький фейк, навіть розмов про таке не було, — наголосив Ігор Івасюк на прес-конференції для журналістів. — Ніхто не збирається закривати ні педуніверситет, ні кооперативний інститут. Навпаки, кооперативний інститут має плани на розширення своєї бази і створення ліцею у співпраці з польськими колегами. У системі Споживчої кооперації є тільки два аналогічні виші — Вінницький кооперативний інститут і ще один у Львівській області. Інші заклади — на рівні коледжів.

Як стверджує Ігор Івасюк, державою передбачено достатню кількість видатків на утримання педагогічного університету. Три роки поспіль цей заклад — на першому місці серед профільних вишів за кількістю і якістю написаних студентських наукових робіт. Торік 99 майбутніх педагогів стали призерами всеукраїнських олімпіад. Третина викладачів стажувалася за кордоном, підвищивши свій фаховий рівень.

Варто зазначити також, що серед Вінницьких вишів педагогічний університет найстаріший — у 2020-му йому виповнюється 108 років.

Вл. інф.